Kapotte iPhone? Niet vervangen, maar repareren!

Kapotte iPhon: Niet vervangen, maar repareren

Ondanks hun hoge prijs lijken iPhones gebouwd voor regelmatige vervanging. De levensduur van de batterij begint na een paar jaar af te nemen. Zelfs de verlengde garantie van Apple duurt maar twee jaar. Men kan bij Repair n Go terecht voor reparaties aan Samsung, iPad, iPhone en andere toestellen.

Voor minder dan de kosten van een professionele reparatie of nieuwe telefoon, kan men veel iPhone problemen eenvoudig verhelpen. En hoewel de iPhone lijkt te zijn gemaakt van een enkel, naadloos stuk aluminium, kan men het uit elkaar halen zonder een diploma in engineering.

Batterijen zijn de meest voorkomende iPhone-problemen

Hoewel de iPhone veel problemen kan ondervinden, zijn de twee meest voorkomende problemen de batterijen en de schermen.

Wanneer de batterijen van de telefoons slecht beginnen te presteren, upgraden de meesten van ons ze omdat we ons niet realiseren hoe eenvoudig het is om dat te doen.

Schermen

Schermen die gemakkelijk breken wanneer ze op de grond vallen, zijn ook gemakkelijker te vervangen dan ze lijken. Vroeger was dit een lastige en tijdrovende klus, maar vanaf de iPhone 5 heeft Apple ontworpen dat het scherm er eerst af moet, en dat heeft de reparatie aanzienlijk vereenvoudigd.

Waterschade

Ernstige waterschade is iets wat meestal niet te repareren is. Een verouderde iPhone kan een spatje overleven, maar hem in het zwembad laten vallen is een heel ander verhaal. Waterschade leidt vaak tot corrosie, wat de onderdelen van de telefoon aantast.

De uitdaging bij het repareren van een iPhone is dat het geen handleiding heeft voor reparaties. Toch vereist het uitvoeren van reparaties een beetje kennis. Het eerste probleem: voordat men zelfs maar overweegt de telefoon uit elkaar te halen om hem te repareren, heeft men de juiste schroevendraaier nodig, want Apple gebruikt een eigen “pentalobe” schroef op iPhones. Het zal je verbazen hoe eenvoudig het is om bij de binnenkant te komen als je die eenmaal hebt.

De iPhone lijkt misschien intimiderend, maar is lang niet zo moeilijk als het lijkt. Reparatie is eenvoudiger dan men denkt als men beschikt over de juiste onderdelen, gereedschap, kennis van het apparaat waaraan men werkt en een beetje vertrouwen.

In plaats van de vaardigheid van de gebruiker is een van de grootste obstakels voor reparatie de fabrikant. Daardoor weten aspirant-monteurs niet eens waar ze moeten beginnen als het gaat om het vinden van reparatie-informatie of vervangende onderdelen.

Gebruikers kunnen de batterij, het scherm, de luidsprekers en andere onderdelen vervangen. Om blunders te voorkomen, neemt u de tijd om de reparatie online te onderzoeken voordat u voorzichtig te werk gaat bij het werken aan de telefoon. Als men alleen dat advies opvolgt, zal men ontdekken dat men de meeste iPhone-problemen kan repareren zonder honderden dollars te moeten betalen voor een vervanging.

Sommige problemen zullen echter buiten het bereik liggen van iemand anders dan een professional om te repareren. Problemen met het moederbord, chips en aanverwante componenten vereisen expertise, wat vraagt om een gekwalificeerde reparatie of volledige vervanging.

Het is bijna nooit goedkoper om de telefoon te repareren dan om hem te vervangen. Zelfs als men niet zeker is van de doe-het-zelf vaardigheden, is het betalen van Apple voor eenvoudige reparaties zonder garantie nog steeds minder duur dan het kopen van een nieuwe telefoon.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *