5 eenvoudige manieren om uw apparaat te beschermen

5 eenvoudige manieren om uw apparaat te beschermen

Bedreigingen in de mobiele wereld nemen toe, en we voorspellen dat deze trend zich de komende jaren zal voortzetten. De meeste moderne smartphones bieden een soort biometrische verificatie, waarmee gebruikers het apparaat snel kunnen ontgrendelen met behulp van een vingerafdruk of gezichtsherkenningssysteem.

Deze suggesties helpen om informatie veilig te houden, van het installeren van een beveiligingsapp tot het gebruik van een pinslot om de smartphone te beveiligen.

1. Maak geen persoonlijke informatie bekend

Het is mogelijk dat het sms-bericht dat u van de bank ontving, een zwendel was. Neem direct contact op met het bedrijf om alle verzoeken om rekeninginformatie te bevestigen die u via e-mail of sms van een bedrijf ontvangt. Voor het klikken op links in ongevraagde e-mails of sms’jes geldt hetzelfde advies.

2. Gebruik een beschermende pin, wachtwoord of patroon om de telefoon te vergrendelen.

Deze instelling is eenvoudig. Ga naar de Locatie- en beveiligingsinstellingen voor instructies voor de meeste AndroidTM-apparaten. Voor iOS-gebruikers zijn deze functies beschikbaar in de Algemene instellingen. Een andere beveiliging is de wachtwoordbeveiliging. Sommige telefoons vergrendelen het toestel voor een korte periode na verschillende mislukte pogingen om een wachtwoord in te voeren, voordat men het opnieuw kan proberen. De meest recente Android en Apple telefoons hebben ook een instelling die, na een tiental mislukte pogingen om in te loggen, automatisch alle persoonlijke gegevens wist.

3. Download alleen apps uit betrouwbare winkels.

Gebruik sites als Google PlayTM als men op zoek is naar een nieuw spel of iets nuttigers. Zorg ervoor dat u de privacyverklaring van de app en eventuele beschikbare beoordelingen en recensies leest om precies te weten te komen tot welke telefoonfuncties de app toegang heeft nadat men hem heeft gedownload.

4.Maak een gegevensback-up.

In het geval van een ramp gaat het meer om het beschermen en herstellen van informatie. Men kan een back-up maken van de contacten, muziek, foto’s, video’s en documenten naar de cloud met behulp van Backup Assistant Plus en Verizon Cloud.

5. Blijf het besturingssysteem en de apps updaten

Beide krijgen regelmatig updates die niet alleen verbeterde beveiliging bieden, maar ook nieuwe functies.

6. Log websites af na het doen van een aankoop.

Zodra de transacties zijn voltooid, logt u uit bij alle websites die men gebruikte om te bankieren of te winkelen op de smartphone. Andere adviezen zijn het vermijden van transacties bij gebruik van openbare Wi-Fi en het niet opslaan van de gebruikersnamen en wachtwoorden op de telefoon.

7. Schakel Bluetooth® en WiFi uit wanneer u ze niet gebruikt.

Hoewel men ze misschien niet als verbindingen beschouwt, kunnen dieven ze gebruiken om verbinding te maken met het toestel en toegang te krijgen tot bestanden.

Gebruikers van smartphones zijn steeds vaker het doelwit van spam en oplichters, die dit kunnen doen via sms-berichten, e-mails of zelfs telefoongesprekken terwijl ze zich voordoen als iemand anders. Daardoor zouden ze de smartphone kunnen vergrendelen en betaling eisen voor het ontgrendelen ervan.

Als de telefoon verloren of gestolen is, breng dan de mobiele dienstverlener op de hoogte. Die kan de telefoon als onbruikbaar markeren, zelfs bij een nieuwe provider of met een andere simkaart, en de dienst opschorten om te voorkomen dat iemand het toestel op zijn netwerk gebruikt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *