Hoe om te gaan met een door water beschadigd apparaat

Hoe om te gaan met een door water beschadigd apparaat

Een telefoon met waterschade maakt het leven zuur. Met originele onderdelen biedt Repair n Go de meest betaalbare reparaties voor smartphones en tablets.

Het is immers een duur high-tech item, dus de kans is groot dat het onbruikbaar wordt geacht.Veel cruciale bestanden zouden verloren gaan, en er is dringend behoefte aan onderzoek naar telefoonreparatietechnieken voor waterschade.

De telefoon uitzetten, zoveel mogelijk demonteren en een dag of twee in een zak rijst leggen zijn de beste manieren om een door water beschadigde telefoon te repareren. Pakjes silicagel zijn een andere optie. Probeer de telefoon weer aan te zetten zodra het water volledig is opgedroogd. Als u de telefoon aansluit, kunt u ook zien of hij nog opgeladen is.

Wees voorbereid en beveilig de telefoon

Als men elementaire voorzorgsmaatregelen neemt, is reparatie van waterschade wellicht niet nodig. Om er zeker van te zijn dat de telefoon tegen een stootje kan, kunt u kiezen voor een telefoon die waterdicht is en een hoge IP-waarde heeft. Deze worden steeds meer gebruikt.

Men kan een waterdicht telefoonhoesje gebruiken dat speciaal tijdens de strandreis wordt gedragen, zodat de telefoon de vloeistoffen op een veilige en effectieve manier kan verwerken.

Zet het zo snel mogelijk uit

Zorg ervoor dat de telefoon is uitgeschakeld en zo blijft nadat hij uit het water is gehaald.

Het uitschakelen van de mobiele telefoon is belangrijk. Een vervangbare batterij kan worden verwijderd als men deze gebruikt; water kan de belangrijke onderdelen van de mobiele telefoon niet binnendringen of beschadigen als het toestel is uitgeschakeld. De kans op blijvende schade neemt toe wanneer het water de werkende delen van de telefoon bereikt.

Haal de door water beschadigde telefoon uit elkaar.

Alles wat door de gebruiker kan worden verwijderd, moet worden verwijderd. Verwijder de achterklep als deze afneembaar is. Probeer op dezelfde manier de batterij, de SIM-kaart en de SD-kaart te verwijderen. Leg alles op een papieren handdoek. Tegenwoordig hebben de meeste telefoons geen afneembare achterkant, maar doe je best.

Het kan het droogproces van alle stukken versnellen. Wees voorzichtig. Dit kan meer kwaad dan helpen als men niet weet wat er gedaan is.

De buitenkant drogen

Eerst moeten we proberen al het extra water aan de buitenkant van de telefoon te verwijderen. Droog alles zoveel mogelijk af met een doek of papieren handdoek. Pas op dat je niet meer met de telefoon gaat rommelen. Droog alles voorzichtig af zonder veel te bewegen. Het is geen goed nieuws dat er nog water in de telefoon zit.

Probeer een stofzuiger

De papieren handdoek kan niet bij sommige onderdelen van de mobiele telefoon. Ze kunnen wel alles in de telefoon blazen, maar niet het water eruit zuigen. In werkelijkheid kan een stofzuiger veilig kleine waterdruppels uit de telefoon verwijderen.

Leg alles bij elkaar en haal de telefoon uit de plaats waar je hem hebt achtergelaten. Probeer daarna de telefoon aan te zetten door hem in te pluggen. Men zal geslaagd zijn als het werkt! Maar blijf in ieder geval enkele dagen opletten op vreemd gedrag. Test ook elk onderdeel. Voer een gesprek om onder meer de luidspreker, de microfoon en de koptelefoon te testen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *