Welke nieuwe features krijgt de iPhone 14?

Welke nieuwe features krijgt de iPhone 14?

De nieuwste lijn iPhones komt eraan: de iPhone 14. Binnenkort is de officiële lancering door Apple, maar over features wordt al volop gespeculeerd. We kunnen dus al een aantal conclusies trekken over de te verwachten specs op de iPhone 14.

 

De iPhone 14 komt er – als we de geruchten mogen geloven – in vier verschillende varianten: iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max. De prijzen variëren vermoedelijk van rond de €800 tot zo’n €1400.

 

Vooral Pro krijgt veel nieuwe features
Wat allereerst opvalt, is dat met name voor de iPhone 14 Pro veel nieuwe features bekend worden. Het lijkt erop dat het basismodel nog voornamelijk vergelijkbare specificaties zal hebben als zijn voorganger, de iPhone 13.

 

Verbeterde camera’s

Op de iPhone 14 Pro zal het camerawerk sterk in kwaliteit toenemen, zo gaat het gerucht. De selfiecamera wordt voorzien van betere autofocus en diafragma. Met diafragma kun je niet alleen veel scherpere foto’s maken, maar wordt ook de achtergrond onscherp gemaakt zodat de foto’s extra professioneel ogen.

 

Ook de hoofdcamera op de achterkant van het Pro-model gaat er flink op vooruit. Waar iPhone 13 gebruikers nog genoegen moesten nemen met een 12 megapixel camera, zal het nieuwe vlaggenschip van Apple voorzien zijn van een camera met 48 megapixel. Dit hoge aantal megapixels is overigens ook goed voor de videokwaliteit. Waarschijnlijk wordt het met de iPhone 14 Pro mogelijk om in 8K te filmen.

 

Nieuwe chip, snellere telefoon

Naast de camera’s is ook andere hardware beter ten opzichte van eerdere iPhones. De Pro krijgt meer werkgeheugen en wordt voorzien van de nieuwe a16 chip. Dit zorgt ervoor dat de telefoon sneller schakelt tussen apps en razendsnel reageert op aanrakingen.

 

Always on scherm

Een andere nieuwe en interessante feature op de iPhone 14 is het ‘always on’ scherm. Apple laat hiermee, waarschijnlijk zelfs wanneer je telefoon uitstaat, op je scherm de tijd en je meldingen zien. Zo hoef je nooit meer je telefoon te ontgrendelen om te zien of je iets hebt gemist.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *