Wat weten we over de nieuwe iPad Pro 2020?

ipad pro hand Reparatie

De iPad Pro 2020 is Apple’s toekomstige iPad voor professionals. Welke verbeteringen heeft Apple voor de iPad Pro 2020 en welke functies zitten erin? In dit artikel praten we je bij over de iPad Pro 2020.
Prijs vanaf €359,-

Dit heeft de 2020 iPad Pro te bieden
Apple brengt bijna ieder jaar een nieuwe iPad pro op de markt. De iPad pro 2018 verscheen in oktober van dat jaar, maar in 2019 zullen we geen nieuwe iPad Pro meer te zien krijgen. Dat verklapte Apple CFO Luca Maestri onlangs. De iPad Pro 2020 richt zich net als de andere modellen op de echte professionele gebruiker die veeleisend is wat betreft de specificaties van de iPad.

IPad Pro 2020 in het kort
Dit zijn de belangrijkste verwachtingen van de iPad Pro 2020:
• Opvolger van de iPad Pro 2018
• In twee formaten beschikbaar: 11- en 12,9-inch
• Strak design met ondersteuning voor Apple Pencil 2 en Smart Keyboard Folio
• Nieuwe 3D-sensor voor AR
• Werkt met verbeterde Face ID
• Snellere A13X-processor met verbeterde camera

IPad Pro 2020 datum en release
Apple brengt in de loop van elk jaar meerdere iPads uit. In het voorjaar is het meestal de beurt aan de goedkopere modellen, terwijl in het najaar de professionele iPad Pro een update krijgt. Toch zal Apple daar deze keer van afwijken. In tegenstelling tot de iPhone volgt Apple minder vaak een vast patroon.
De iPad Pro 2018 werd tijdens een speciaal evenement in oktober onthuld. De verwachte verschijningsdatum voor de iPad Pro 2020 ligt in het voorjaar van 2020. Dat verklapte Apple CFO Luca Maestri tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers.

IPad Pro 2020 prijs
De prijs van de iPad Pro 2020 ligt waarschijnlijk op hetzelfde niveau als de huidige modellen. Een nieuwe iPad Pro heeft een vanaf prijs van €899, dus wij denken dat ook de nieuwe iPad Pro voor deze prijs in de winkel zal liggen. Hoe meer opties je neemt, zoals meer opslag en ondersteuning voor mobiel internet, hoe duurder de iPad wordt. De prijs kan daardoor oplopen tot bijna €2000.
Apple kondigt bij de iPad Pro tot nu toe altijd nieuwe accessoires aan. Dit omdat de omvang steeds is veranderd bij iedere nieuwe generatie. Gezien de geruchten over een vernieuwde, uitgebreidere camera set zal Apple waarschijnlijk nieuwe beschermhoezen uitbrengen. Er zal bijna geen ruimte gemaakt moeten worden voor de nieuwe camera’s.

iPad Pro 2020 verwachtingen
De belangrijkste vraag is: welke functies krijgt de IPad pro 2020? Er zijn nog maar weinig details bekend, maar er zijn nog wel allerlei functies die Apple nog toe kan voegen. Volgens geruchten wil Apple de nieuwe iPad Pro voorzien van een 3D-sensor. Deze zal worden gebruikt voor augmented reality-toepassingen. Apple zou ook twee camera’s aan de achterkant van de iPad Pro willen hebben, in plaats van één camera zoals nu het geval is. Naast deze camera’s komt een klein gaatje voor het 3D-systeem. Met dit systeem kan de iPad Pro driedimensionale afbeeldingen maken van kamers, objecten en mensen.
Ook de TrueDepth-sensor zal een upgrade krijgen, zoals we dit ook in de iPhone 11 (Pro) hebben gezien.

Design iPad Pro 2020
Apple heeft in 2018 het design van de iPad Pro aangepast: de afgeronde hoeken zijn vervangen door rechte hoeken, die meer doen denken aan het ontwerp van de iPhone 5. Omdat dit ontwerp pas kortgeleden geïntroduceerd is, denken we dat Apple voorlopig wel even dit design uit gaat brengen. Er volgen misschien minimale aanpassingen. Op het eerste oog ziet de nieuwe iPad Pro er vrijwel hetzelfde uit als het model van 2018. Het zou kunnen dat Apple aan de kleur nog wat aanpassingen doet, bijvoorbeeld zwart in plaats van spacegrijs.
Wel klaagden sommige gebruikers vlak na de release van het huidige model over dat de iPad Pro wel erg makkelijk te buigen was, doordat de behuizing een stuk dunner gemaakt is. Het is goed mogelijk dat Apple de behuizing verder verstevigt, om buigen te voorkomen.

Scherm iPad Pro 2020
De iPad Pro 2020 komt vermoedelijk weer in twee formaten: 11-inch en 12,9-inch. Dat zijn dezelfde schermformaten als van het 2018-model. De Apple-analist Ming-Chi Kuo denkt ook dat Apple aan dit formaat vasthoudt en verder geen grote wijzigingen voor het scherm doorvoert. Apple zal vermoedelijk nog niet overstappen op een OLED-scherm, omdat dit qua kosten nog te hoog ligt. Bovendien is het Liquid Retina-display dat Apple nu gebruikt van prima kwaliteit, zeker in combinatie met technieken zoals True Tone en Promotion. Deze vinden we dan ook weer terug in het nieuwe model. De schermranden zelf zijn waarschijnlijk net zo dun als bij het huidige model.

Processor iPad Pro opvolger
De processor van de iPad Pro krijgt een flinke upgrade. Het huidige model heeft een snelle A12X-chip, maar die waarschijnlijk gebruiken ze voor de iPad pro 2020 een A13X-chip. De laatste jaren voert Apple allerlei technieken toe die de chip energiezuiniger en slimmer maken, zoals machine learning dankzij de Neural Engine. Dit merk je vooral bij processen die vaak op je iPad uitgevoerd worden, zoals bewerkingen in een fotobewerkingsprogramma. Adobe komt dit jaar bijvoorbeeld nog met een volwaardige Photoshop voor de iPad en deze zal op de nieuwe iPad Pro goed van pas komen.
Mogelijk perfectioneert Apple het innerlijke design van de iPad Pro, waardoor er meer plek is voor andere onderdelen, zoals een grotere batterij. De iPad Pro kan nu al gebruikt worden om bijvoorbeeld een iPhone mee op te laden, dus een grotere batterij zou daarbij goed van pas komen.

Camera in iPad Pro 2020
De iPad Pro is een perfect apparaat dat geschikt is voor het bewerken van foto’s. Door zijn grote scherm, krachtige processor en ondersteuning voor de Pencil, kun je heel nauwkeurig foto’s bewerken. Voor het maken van foto’s kun je ook nog steeds beter bij de iPhone zijn. Mogelijk komt daar in 2020 verandering in. Volgens de geruchten zal de iPad Pro 2020 twee camera’s aan de achterkant krijgen, terwijl het huidige model er één heeft. Daardoor kan je niet alleen foto’s bewerken, maar ook maken op hetzelfde apparaat. Met de binnenste camera kun je nu al portretselfies maken, maar dat is met de extra lens aan de buitenkant dan ook meteen mogelijk voor gewone foto’s.