iPhone-batterij vervangen: dit zijn de opties als de accu slechter wordt

Heb je de laatste tijd gemerkt dat de batterij van je iPhone minder lang meegaat? Valt je toestel spontaan uit en moet je hem vaker opladen? Dan kan het zomaar zijn dat de iPhone-accu vervangen moet worden. In dit artikel lees je alles over de iPhone-batterij vervangen en controleren of je batterij aan onderhoud toe is. Ook vertellen we hoe je de conditie van de iPhone-batterij controleert. 

iPhone batterij vervangen

Volgens Apple kan een goed onderhouden iPhone batterij zo’n 500 keer volledig worden opgeladen. De batterij heeft dan nog steeds 80 procent capaciteit. Dit is voldoende om nog steeds plezier te hebben van je toestel, al zal je het toestel wat vaker aan de oplader moeten hangen. Maar op een gegeven moment merk je dat de batterij minder wordt. Waar moet je op letten als de iPhone batterij vervangen moet worden? Dat lees je in deze tip!

Wanneer je iPhone-accu steeds sneller leeg raakt of op een percentage boven de 5% plotseling uitvalt, heeft het zin om je iPhone batterij te vervangen, bij voorkeur door een origineel exemplaar. Wanneer je iPhone batterij vervangen moet worden hangt af van het gebruik: hoe vaak en hoe intensief je je iPhone gebruikt en hoe vaak je moet opladen. Bij elke laadcyclus lukt het steeds minder om gebruik te maken van de volledige batterijcapaciteit. Een batterij moet minimaal 2 jaar probleemloos te gebruiken zijn; daarna mag je verwachten dat er slijtage optreedt.