Waarom wordt het scherm van de MacBook Pro donker als hij aangaat?

Waarom wordt het scherm van de MacBook Pro donker als hij wordt aangezet

De Mac of het beeldscherm is in slaapstand gegaan als het scherm zwart wordt en ook weer aangaat als u op een cruciale knop drukt of op de muis of het trackpad klikt. Om energie te besparen gaan de Mac en het beeldscherm onmiddellijk in de slaapstand als ze niet worden gebruikt.

Ook kunt u de Mac en het beeldscherm op twee verschillende tijden laten slapen. Omdat het beeldscherm sneller wakker wordt dan de rest van de Mac, moet u het zo instellen dat het eerder gaat slapen dan de Mac.

De batterij van de Mac-laptop kan leeg zijn

  1. De Mac laptop computer kan leeg raken als het scherm zwart wordt, maar het is niet in de slaapstand.
  2. Sluit ook de voedingsadapter van de computer aan op een stopcontact.
  3. Alle op de computer aangesloten gadgets moeten worden losgekoppeld, behalve de voedingsadapter.
  4. Om de computer opnieuw op te starten houdt u de Commando- en Control-toetsen tegelijkertijd ingedrukt.
  5. Laat de batterij tot ten minste 10% opladen voordat u het werk hervat en externe apparaten aansluit.

Koppel de accessoires los

Als het probleem er nog steeds is, controleer dan of de Mac niet is aangesloten op andere apparaten dan de oplaadaansluiting en de adapter. Randapparatuur zoals printers, externe schijven, toetsenborden en trackpads kunnen allemaal opstartproblemen veroorzaken.

Controleer of de Mac alleen is aangesloten op de oplaadkabel en adapter als het probleem zich nog steeds voordoet. Printers, toetsenborden, externe schijven, muizen en trackpads zijn voorbeelden van randapparatuur die opstartproblemen kunnen veroorzaken.

Toetsenreeks op een MacBook Pro

Om een harde uitschakeling uit te voeren, houdt u de aan/uit-knop eenmaal ingedrukt, de sneltoets voor de slaapstand, “S”, en vervolgens houdt u deze ingedrukt. Druk op de toets om opnieuw op te starten na een pauze van 15 seconden.

MacBook Pro moet starten in veilige modus

Start de MacBook Pro in veilige modus om te voorkomen dat andere launchers eerst opstarten. Door dit te doen, wordt de mogelijkheid weggenomen dat andere programma’s en diensten samensmelten en de juiste presentatie van het scherm belemmeren.

Schakel de MacBook Pro uit en laat hem 20 seconden rusten voordat u hem opnieuw opstart in de veilige modus. Start hem opnieuw op en houd dan de Shift-toets lang ingedrukt. Zodra het inlogscherm verschijnt, laat u de Shift-toets los. In de rechterbovenhoek van het venster moet ‘Safe Boot’ staan. De computer kan uiteindelijk twee keer vragen om in te loggen en langzamer dan normaal opstarten tijdens de diagnostiek. Opnieuw opstarten nadat hij volledig is opgestart is een optie.

De System Management Controller op standaard zetten

De Systems Management Controller (SMC) van de Mac beheert functies als ventilatoren, het toetsenbord, de temperatuur en het beeldscherm. Een andere eenvoudige reparatie voor een zwart scherm op een MacBook Pro is het opnieuw opstarten van de SMC. De MacBook moet worden uitgeschakeld en minstens 15 seconden worden losgekoppeld voordat hij weer wordt aangesloten. Houd Shift, Option, Control en de aan/uit-knop allemaal tegelijk ingedrukt terwijl de stroom nog steeds niet werkt. Wanneer de MacBook begint op te starten, laat u de toetsen los.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *