Is de zijknop van uw iPhone kapot?

iphone zijkant knop

Wij helpen u

Het is altijd heel vervelend als de zijknop van uw iPhone kapot is of het niet meer doet. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld uw telefoon niet meer aan of uit zetten. In deze blog helpen wij u er achter te komen wat het probleem kan zijn en wat u kunt doen om het probleem op te lossen.

 

Er kunnen zich verschillende problemen voordoen met de zijnop. Zo kan het zijn dat de zijknop vast zit. Als dit gebeurd kunt u geen screenshots en geen noodoproepen doen. Ook kan het zijn dat de zijknop niet meer reageert bij indrukking of dat de zijknop is losgeraakt van het toestel. Hieronder volgen manieren die u kunt uitproberen als uw iPhone zijknop kapot blijkt te zijn.

#1 iPhone zijknop controleren
Het eerste wat u kunt doen is goed te kijken naar de zijknop. Kijk ook goed of het probleem misschien bij het hoesje licht die er voor kan zorgen dat bij het indrukken de knop wordt geblokkeerd. Ook het hebben van beschermlaagjes of beschermfolie kan leiden tot problemen. Zachte rubberen of siliconen hoesjes kunnen in de loop van de tijd slap worden en afbrokkelen, hierdoor kunnen er wat stukjes materiaal tussen de knop en behuizing komen. Na verloop van de tijd is de knop veel moeilijker in te drukken. Je kunt het best met een zacht doekje of wattenstaafje de knop schoonmaken. U kunt ook met een klein vochtig doekje langs de randen gaan vegen om te kijken of er wat vuil plakt aan de rand van de knop. Als uw telefoon is gevallen voordat de knop het begaf heeft poetsen uiteraard geen zin meer. In dat geval adviseren wij u om uw telefoon bij ons na te laten kijken en eventueel te laten repareren

#2 iPhone herstarten
Als er niets vreemds te zien is vanaf de buitenkant, maar als de knop niet reageert kunt u het beste als eerste de iPhone opnieuw opstarten. Het opnieuw opstarten van uw telefoon doet u als volgt:

  • Open de Instellingen-app op je iPhone.
  • Ga naar Algemeen en blader omlaag.
  • Kies Zet uit. Hiermee schakel je de iPhone uit.

Nadat u de iPhone heeft uitgeschakeld kunt u testen of de knop weer werkt. Als dit niet het geval is kunt u het toestel aanluiten op een stroombron om hem weer in te schakelen.

#3 Zijknop kan niet worden ingedrukt

Reageert de zijknop niet wanneer dat u de knop indrukt dan kunt u (alleen bij een iPhone X) de kliksnelheid van de zijknop instellen van standaard naar trager of traagst. Het instellen van de kliksnelheid kan op de volgende manier:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone.
  2. Ga naar Algemeen > Toegankelijkheid.
  3. Blader omlaag en tik op Zijknop.
  4. Kies de optie Standaard, Traag of Traagst.

Na het herstarten van je toestel is de nieuwe kliksnelheid actief.

#4 iPhone blijven gebruiken met kapotte zijknop

Als u niet direct de oorzaak kan vinden van het probleem van uw zijknop of als u geen tijd heeft om uw telefoon te laten repareren, dan kunt u in de tussentijd gewoon uw iPhone blijven gebruiken. Dit kan namelijk met Assistive Touch. Deze functie is eigenlijk bedoeld voor mensen met een handicap, maar het biedt slimme mogelijkheden om allerlei functies te gebruiken zonder dat u de fysieke knoppen nodig heeft.

#5 Reparatie
Hebben de bovenstaande manieren/oplossingen u niet geholpen dan adviseren wij u om uw iPhone te laten repareren. U kunt hiervoor het best bij ons een bezoekje brengen. Wij kunnen dan gaan kijken waar het probleem zich voordoet welke reparatie wij zullen gaan uitvoeren en wat de kosten zullen zijn.