3 Redenen waarom je de accu van jouw oude iPhone moet vervangen

battery Reparatie

De accu van een oude iPhone zal naarmate tijd steeds meer problemen krijgen, je kan dit onder andere merken aan de prestatie van de accu tijdens gebruik.

De iPhone blijft crashen, de prestaties worden ondermaats, het laden van de applicaties duurt lang en veel van dergelijke problemen kunnen worden ervaren in een iPhone met een oude accu. Al deze problemen kunnen eenvoudig worden opgelost als u uw accu vervangt. Je iPhone zal veel beter gaan functioneren zonder technische storingen en vertragingen. Hieronder beschrijven we de meest voorkomende problemen bij iPhone’s met accu problemen.

1. Constant uitvallen van de iPhone en/of traag in gebruik

Als je iPhone telkens uitvalt nog voordat hij leeg is kunnen er twee redenen zijn hiervoor. Een is dat wellicht je iPhone niet correct is gecalibreerd. Calibreer je iPhone en controleer hierna of het probleem nog steeds speelt. Als je iPhone nog steeds op willekeurige percentage’s uitvalt dan is je accu vrijwel zeker aan vervanging toe. Vervang hem direct en het zal een wereld van verschil zijn. Het is van belang je iPhone altijd op te laden met de originele lader. Gebruik je een adapter en kabel die niet van Apple zijn dan is de kans erg groot dat je jouw iPhone hebt opgeladen met een te sterke adapter wat ervoor zorgt dat je accu snel terug gaat in conditie. Misschien ben je blij dat je iPhone sneller oplaad maar hij zal hierdoor ook sneller zijn capaciteit verliezen. Je kan ook bij Instellingen>Batterij>Batterij Conditie vaak zien wat de huidige capaciteit nog is van de accu. Alhoewel deze test niet heel accuraat is kan deze wel informatie geven.

2. Batterij van je iPhone is opgezwollen

Dit is een hele gevaarlijke situatie waarbij direct actie ondernomen moet worden. Is de accu opgezwollen en ziet u het scherm omhoog komen? Dan is het van belang de iPhone uit te schakelen en niet meer aan de oplader te zetten. Afgelopen jaren is het vaak voorgekomen dat een een opgezwollen accu ervoor heeft gezorgd dat de telefoon in vlammen is opgegaan. Dit is niet iets wat u in u broekzak wilt laten gebeuren. Zodra u de eerste tekenen hiervan merkt is het van belang direct de accu te laten vervangen door een professional waarbij rekening gehouden moet worden met veilige verwijdering van de oude accu ivm de chemicalien die los kunnen komen.

3. Batterij van iPhone valt de hele tijd uit

Moet je jouw iPhone meerdere keren per dag opladen? Als het antwoord hierop ja is dan is jouw iPhone aan het schreeuwen voor een vervanging van de batterij. In het ergste geval werkt je iPhone alleen nog maar als je hem aan de lader hebt en anders is dat bijna het geval. Deze situatie is heel erg irritant want het maakt je iPhone onbetrouwbaar en je wilt hem gewoon kunnen gebruiken zonder hele tijd bij een stopcontact te staan. De meest simpele oplossing is de batterij van je iPhone laten vervangen door een nieuwe.

Bovenstaande scenarios zijn geen punten om in paniek te raken omdat het veel voorkomende problemen zijn met iPhone’s maar ook andere telefoons. Elke telefoon verliest naarmate tijd zijn capaciteit. Dit heeft te maken met laadcyclussen, elke keer dat u telefoon leeg loopt en u hem oplaad telt dat als 1 laadcycli. Na 1 jaar gebruik zit de gemiddelde persoon op ongeveer 300 laadcycli en dan heeft de accu nog maar 60% van de originele capaciteit. Vervang de accu tijdig om problemen te voorkomen. Bij een vervanging van de accu blijven uw bestanden behouden dus u hoeft niet bang te zijn om gegevens te verliezen.